Rokavčki in nogavčki in galoše – nenadomestljivi kosi jesenske kolesarske opreme

 
 
 
  • info@kolesarskidresi.si
  • +386 1 777 50 73 (9:00 - 16:00)
 
 
 
Uvod > Kolesarska oprema > Rokavčki in nogavčki in galoše – nenadomestljivi kosi jesenske kolesarske opreme
 

Rokavčki in nogavčki in galoše – nenadomestljivi kosi jesenske kolesarske opreme

Hladna jutra, vlažni dnevi in zgodnejši sončni zahod ... Jesen se nam neustavljivo približuje in da bi jo lahko popolnoma užili, morate biti pripravljeni! Zato dopolnite svojo opremo s kakovostnimi kolesarskimi rokavčki in nogavčki in nič vam ne bo preprečevalo ogleda na čudovite prizore in občutka svobode.

 

Zakaj se zanje sploh odločiti?

Kolesarski rokavčki in nogavčki so eni izmed najbolj univerzalnih dodatkov pri cestnem kolesarstvu. Njihovi priročnosti, dodelanosti in materialom boste hvaležni pri oblačenju, nošenju in shranjevanju. Najpomembnejša prednost rokavčkov je hitrost, s katero lahko rešite neugodje, kot je hlad, slabe vetrovne razmere in tudi dež.

 

Kako se pri rokavčkih orientirati?

Rokavčki bi morali biti del osnovne opreme vsakega cestnega kolesarja. So idealna kombinacija z dresom s kratkimi rokavi. V hladnih dnevih, ko kolena začnejo zamrzovati, so nenadomestljivi pomočniki nogavčki, prav za ta del telesa. Hvaležni jim bodo predvsem kolesarji, ki jih pestijo težave s koleni. Druga alternativa so daljši nogavčki, ki omogočajo zaščito celim nogam. Ti so lahko popoln nadomestek klasičnih kolesarskih hlač, lahko pa izbirate med različicami s tehnologijo, ki preprečuje prepih, med nepremočljivim in podloženimi..

Vsi kolesarski čevlji so zasnovani tako, da bi bili kar najbolj zračni in zato omogočajo zaščito v jesenskem in zimskem letnem času. Z rešitvijo, ki bo vaše noge ohranila tople, pa so prav galoše za kolesarske čevlje.

 

Kako izbrati rokavčke, nogavčke ali galoše?

Pri nakupu rokavčkov in nogavčkov se osredotočite na pravo izbiro velikost in njihov kroj. Samo dobro prilegajoči rokavčki in nogavčki bodo omogočili udobje pri nošenju in ne bodo motili doživetja v vožnji. Rokavčki in nogavčki bi morali biti oprijeti, ne bi smeli drseti in se ne zvijati. Vsak kakovostnejši kos ima dodelano anatomsko obliko, ki se odlično prilega liniji telesa – okončinam. Še posebno pri rokavčkih in nogavčkih pazite, da vas ne bi dražili. Pri izbiri galoš za kolesarske čevlje bo izbira preprostejša – izbirajte po velikosti vaše obutve.

 

Za kakšno tkanino in podloge se odločiti?

Tako kot pri kolesarskih dresih, proizvajalci tudi pri galošah ponujajo na izbiro različne materiale, tkanine in tehnologije. Temelj mora biti zmeraj elastičnost uporabljenega materiala. Pri izbiri rokavčkov in nogavčkov je najprej treba pomisliti, pri katerih pogojih jih boste najpogosteje uporabljali. Največkrat uporabljena tkanina za to je Lycra. Rokavčki in nogavčki so tanki, nežni in lahki, kar boste uporabili predvsem takrat, ko vam bo na začetku poti hladno, vendar veste, da se bo telo ogrelo in ga boste želeli ohladiti. V tem primeru lahko nogavčke in rokavčke preprosto zložite in jih pospravite v zadnji žep dresa. Povsem preprosto.

 

Debelina podloge se razlikuje glede na letni čas, za katerega so narejeni. Za hladnejše in suhe vremenske razmere se uporablja na primer prožni material Thermodrytex Plus znamke Sportful s flisom, ki omogoča odlično toplotno izolacijo in zaščito proti vetru ter udobje. V primeru, da potrebujete nepremočljive ali vetru odporne rokavčke in nogavčke, je tu moderna tkanina znamke Bimme, imenovana JAMPA. Izdelana je iz polyuretana, je 100 % odporna proti vetru, izjemno lahka in visoko fleksibilna. Na izbiro je tega resnično veliko.

V mislih pa le imejte, da mora biti del, ki je odporen proti vetru, vedno na prvi strani, na tisti, ki je najbolj izpostavljena vetru. Zadnji del rokavčka ali nogavčka bi morala biti iz zračnega materiala, za boljše odvajanje potu.

 

Kako jih nositi?

Že pri izbiri rokavčkov in nogavčkov bodite pozorni na način in dodelanost robov. Ta del vam bo zagotovil, da nogavček ali rokavček ne bo zdrsnil in se bo trdno obdržal na svojem mestu. To omogoča protizdrsni silikonski pas. Pri nekaterih nogavčkih in rokavčkih se boste srečali tudi z gumijasto zasnovo, ki vam bo omogočila enako udobje kot silikonski trakovi. Pravilo številka ena je, da si jih oblečete na stran, da bi bili silikonski trakovi neposredno na koži in tako ostali na svojem mestu med celo vožnjo. Drugo pa je, da jih vedno prekrijete z zgornjim delom oblačil (z rokavi dresa ali hlačami).

 

Pri galošah pa se uporabe ne bojte. Zasnovani so tako, da bi lahko kar najbolj udobno in najlažje uporabljali svoje kolesarske čevlje ter da bi lahko tudi preprosto sneli. Nekateri modeli imajo zaradi lažjega rokovanja na zadnji strani nameščeno zadrgo.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Polna (Desktop) različica