Laco: Predstavitev

 
 
 
  • info@kolesarskidresi.si
  • +386 1 777 50 73 (9:00 - 16:00)
 
 
 
Uvod > Zgodbe > Laco: Predstavitev
 

Laco: Predstavitev

V poslovnem življenju analitik, v prostem času strasten kolesar. Spoznajte Laca, po rodu Slovaka, ki je postal obraz naše kampanje in ki vam bo predstavil svoja doživetja na poti do Istanbula, kamor se je podal s kolesom.

 

Nekega dne je Laco stal v vrsti pri blagajni in ko je čakal in se med tem dolgočasil, je opazil oglas: »Želiš postati obraz Kolesarskidresi.si? Aktivno kolesariš ...« Njegov odgovor je bil jasen in nastalo je sodelovanje. Med fotografiranjem smo ugotovili, da Laca čaka neverjetna in pustolovska pot vse do Turčije. Samo on, njegovo kolo in nekaj tisoč kilometrov. Beseda je dala besedo in Lacu smo za pot priskrbeli izvrstno opremo in spremljali njegovo potovanje. Spoznajte Laca:

 

Vprašanje: Če bi se moral na kratko opisati, kaj bi o sebi povedal?

Običajen, radoveden človek s pustolovskimi čevlji. Delam v stekleni stavbi za računalnikom kot dandanes veliko ljudi. Najsrečnejši pa sem, ko sedem na kolo in grem za nosom v neznano.

 

Vprašanje: Kdaj se je rodila strast do kolesarjenja?

Prva stvar, ki je imela kolesa na lasten pogon je bil oranžen prekucnik. Potem sem prešel na rumen plastični motorček, majhno kolo s pomožnimi kolesi, dokler nisem v po nekaj letih prišel do sedmih koles. :) Kolesarske navade mi je vcepil moj oče, ki me je peljal na otroškem sedežu na svojem starodobnem kolesu, kasneje pa sem za njim že na svojem lastnem poganjal po okoliških vaseh. In enkrat, ko sem malce zaostal za njim, sem ugotovil, kako neverjetno dober občutek se je znajti sredi neznane dežele. Pa čeprav sem bi le malo izven mesta. Tam so tako začetki mojih pustolovskih čevljev. Kasneje sem prekolesaril celo regijo in okoliške hribe na železnem gorskem kolesu Admiral. Resnejših treningov sem se lotil šele pred nekaj leti. Danes kolesarim praktično vsak dan.

 

Vprašanje: Kdaj si začel z daljšimi kolesarskimi izleti?

Z več dnevnimi izleti sem začel pred dvema letoma. November je zame mrtev mesec. Tema, zima, dež in skoraj nič se ne dogaja. Rekel sem si, da to spremenim. Spakiral sem stvari in se podal na izlet v Ljubljano. Izračunal sem, da bi mi to uspelo v 4 dneh, toliko sem jih namreč imel na voljo, in zato nisem več omahoval. Bil je to test daljšega izleta, spanja zunaj in opreme, ki sem jo imel s seboj. Uspelo mi je in danes temu potovanju pravim prva »naivna pot«. Od takrat sem dosegel že mnogo več. Mont Venoux Franciji, Gdansk, Lvov, Salzburg in zdaj še Istanbul. Moja ugotovitev: na poti lahko dolgo zdržim in preživim. :)

 

 

Vprašanje: Kako je videti tvoja oprema?

Na prvo pot do Ljubljane sem vzel polovico stanovanja. Vse naloženo v prikolici za kolo, ki sem si jo izposodil. Kasneje sem ugotovil, da 80 % stvari sploh ne potrebujem. Osnovnega pomena je zanesljiva spalna vreča, ponjava proti dežju in še nekaj s čimer ne barantam, napihljiva podloga za spanje. Investiral sem v kakovostnejšo, ki je preprosto zložljiva, njena prostornima znaša en liter in tehta le pol kilograma. Toplota, ki prihaja od spodaj je temelj dobrega spanca ... še posebej ko spite le pod milim nebom. Še en odličen pripomoček je torbica okoli pasu. Ne premoči in dragocene stvari imam lahko vedno pri sebi. Odkril pa sem tudi solarni panel, zahvaljujoč kateremu sem energetsko povsem samozadosten. Potem je tu še univerzalni nožek z izvijačem in žličko, da si lahko privoščim fižol s konzerve in odprem steklenico vina. :)

 

 

Vprašanje: Kakšni so tvoji načrti za prihodnost?

Svoje izlete postopoma podaljšujem in vleče me v vzhodne države. Vzhod me resnično privlači. Rad imam toploto, saj sem toploljubno bitje. Zelo zanimiva mi je Ukrajina in želel bi podrobno raziskati cel Balkan. Enkrat se bom morda podal v srednjo Azijo, v Kazahstan in okoliške države. Moje sanje pa so Skandinavija, ampak me cena piva in mraz nekoliko odbijata. :)

Laco ni pri kolesarskih podvigih na dolge proge nikakršen novinec. Preberite si, kaj vse je srečal na poti v Istanbul. Najprej je moral dobro spakirati... (preberi več)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Polna (Desktop) različica